Riječ gradonačelnika

Ukoliko tražite mjesto za ulaganje, Grad Gradiška može da ponudi pravu lokaciju za razvoj vašeg poslovanja. Vaš biznis biće pozicioniran u srcu Balkanskog poluostrva, na granici sa Evropskom Unijom koja Vam otvara tržište od preko 500 miliona kupaca. Grad Gradiška je geografski pozicioniran na samoj granici Evropske unije. Udaljeni smo na nepunih pola sata vožnje od glavnog administrativnog centra Grada Banja Luke i 20 minuta od aerodroma u Laktašima i 1h i 30 minuta od aerodroma u Zagrebu (EU). Grad Gradiška je lokacija koja njeguje preduzetničku tradiciju, razvija kvalifikovanu radnu snagu uz izrazito razvijene radne navike zaposlenih.

Naša strateška pozicija, sa najvećim tranzitnim graničnim prelazom u Bosni i Hercegovini, sa visoko razvijenom putnom infrastrukturom koja omogućava direktnu poveznicu sa tržištem Evropske Unije uz efikasnu administraciju biće odlučujući faktori da Vaš posao uspije. Neka Vaše opredjeljenje za poslovni uspjeh bude predodređen u Gradišci.

Investiranje u Gradišku je mjesto gdje vaš posao raste.

Efikasna lokalna samouprava u najkraćem mogućem vremenu pružiće Vam sve potrebne informacije za pokretanje vlastitog biznisa, a u samo nekoliko nedjelja biće Vam dostupne i sve neophodne dozvole i dokumentacija za obavljanje poslovanja.

U Gradu Gradiška se donose ispravne i pravovremene odluke koje pomažu da vaš posao raste. Grad Gradiška biće na Vašoj pregovaračkoj strani i zastupaće Vaše interese kod viših nivoa vlasti. Proaktivan pristup lokalne administracije u vidu najkompetentnijih stručnjaka, akademske zajednice, učiniće da se Vaš posao razvija u željenom pravcu. Podrška Vašem biznisu je naš zadatak i najveća obaveza. Vaša investiciona ulaganja biće niža u odnosu na ulaganja u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine, a sa druge strane biće vam olakšan direktan granični pristup tržištu EU. Gradiška je vaša kapija uspjeha za realizaciju biznisa u BiH i Jugoistočnoj Evropi i mjesto koje spaja Vaše poslovanje sa tržištem Zapadne i Istočne Evrope. Ovo su činjenice koje predodređuju našu politiku temeljenu na transparentnosti i otvorenosti poslovanja i zbog toga je Vaš uspjeh podjednako važan i za nas.